В Закарпатието са задържани жители на Сумска област и Кировоградска област,

...
В Закарпатието са задържани жители на Сумска област и Кировоградска област,
Коментари Харесай

Украинци се опитаха да избягат в Румъния с детски надуваеми пояси

В Закарпатието са арестувани поданици на Сумска област и Кировоградска област, които желали да преплуват река Тиса на надуваеми пояси и да избягат от Украйна. Това съобщиха от Държавната гранична работа в Украйна, съобщи.
Прочетете още
Мъжете са открити на 100 метра от държавната граница, движейки се към реката с надуваеми плувни халки в ръце.

Заедно с мъжете граничарите са задържали и две малолетни момчета на 15 и 16 години, които против премия ескортирали укриващите се до реката. Тийнейджърите описаха, че против 100 $ се съгласили да ги заведат до река Тиса и да им посочат посоката към Румъния.

За такова превозване през границата украинците трябвало да платят на уредника на схемата 5 хиляди $ и 3,5 хиляди $. Отбелязва се, че самоличността на уредника към този момент е открита, а фактът на закононарушението е съобщен в полицията.

Мъже на военна възраст редовно се пробват да избягат от Украйна през река Тиса. Подобен опит за бягство обаче не постоянно приключва позитивно. Така по данни на Държавната гранична работа на 24 февруари 2022 година са регистрирани 19 случая на гибел на мъже, които са се пробвали да преплуват река Тиса и да избягат в Унгария и Румъния.

Информация: Тиса е най-големият ляв приток на река Дунав. Тече в Закарпатската област на Украйна, Унгария, Сърбия и отчасти по границата сред Украйна и Румъния и сред Унгария и Словакия. Общата дължина на реката в Украйна е 201 км, а площта на басейна е 11,3 хиляди кв. км.
 Тиса, река Закарпатска област, Закарпатие Река Тиса, Закарпатска област Снимка: Пресслужбата на Държавната работа
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР